Erwtensoep

– laatste bewerking op deze pagina:
12 februari 2025

The making of…

Drie liter warm water in grootste pan.

Erin, gesneden:
– grote prei;
– grote winterpeen (molentje);
– 2 grote aardappels;
– grote ui;
– halve knolselderij (molentje);
– bladselderij;
– 2 eetlepels bouillonpoeder;
– peper;
– 500 gr hamlappen.

Roeren.

Bovenop: 700 gr gewassen spliterwten.
Aan de kook brengen, 1 uur koken, met stamper stampen.
Aanvullen tot 5 liter, nogmaals ½ uur koken.

8 diepvriesdozen (liter): per doos ½ rookworst (4 x 375 gr) in gehalveerde plakjes.

Soep verdelen over diepvriesdozen (< 1 liter). Afkoelen. Invriezen.

Eventuele Beilage:
kaasbroodtriangels uit de oven; warm opdienen.

Sinds we in de Huishoudschool wonen bieden we – zo mogelijk jaarlijks – de zogenoemde A2-SnertSessie aan. Dit om ‘goed nabuurschap’ te vieren. Het is een eigentijdse vorm van de vroegere Driekoningenbloemen voor de buren.
Rond Driekoningen zetten we een DatumPrikker uit om de A2-SnertSessie te organiseren.
Voorbereiding dit jaar:

Zes liter erwtensoep, vier Gelderse rookworsten
Kaasbroodtriangels voordat ze de oven ingaan

Contact