Hongaarse goulash à la Eva

Ingrediënten voor 8 x 300 gram:

  • 1 kilo rundvlees (riblappen of sukadelappen), in blokjes
  • 150 gr gerookte baconreepjes
  • 2 grote uien, in stukjes
  • 4 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 pastinaak, in blokjes
  • 2 paprika’s, in stukjes
  • 4 eetlepels olie
  • 50 gr boter
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 eetlepel paprikapoeder edelsüß
  • 2 theelepels paprikapoeder scharf
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel kruidenbouillon
  • 2½ dl rode wijn
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik

Bereiding:

  • verhit de olie en de boter in een grote gietijzeren pan
  • bak hierin de spekblokjes uit
  • bak de uien mee tot ze glazig zijn
  • bak de knoflook 2 minuten mee
  • bak de komijnzaadjes, de komijnpoeder, de beide paprikapoeders 2 minuten mee
  • bak de wortel, de pastinaak en de paprika 2 minuten mee
  • bak de bloem 2 minuten mee
  • giet een kopje water erbij
  • bak de blokjes vlees in een koekenpan rondom aan, telkens een kleine hoeveelheid
  • doe de blokjes in de gietijzeren pan
  • roer de kruidenbouillon en de peper door het mengsel
  • giet de wijn erbij; het mengsel moet net niet onder staan
  • laat het vlees op een lage warmtebron ongeveer 3 uur stoven
  • als het vlees zacht is, doe je de tomatenblokjes erbij en laat de goulash nog een paar minuten koken.

Serveertip: lekker met romige aardappelpuree, sla en zuur (zilveruitjes e.d.)

Invriezen: bakje 300 gram per 2 personen.