Ingrediënten voor 8 x 300 gram:
- 1 kilo rundvlees (riblappen of sukadelappen), in blokjes
- 150 gr gerookte baconreepjes
- 2 grote uien, in stukjes
- 4 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 wortel, in blokjes
- 1 pastinaak, in blokjes
- 2 paprika’s, in stukjes
- 4 eetlepels olie
- 50 gr boter
- 1 eetlepel komijnzaad
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 eetlepel paprikapoeder edelsüß
- 2 theelepels paprikapoeder scharf
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel kruidenbouillon
- 2½ dl rode wijn
- 400 gr tomatenblokjes uit blik
Bereiding:
- verhit de olie en de boter in een grote gietijzeren pan
- bak hierin de spekblokjes uit
- bak de uien mee tot ze glazig zijn
- bak de knoflook 2 minuten mee
- bak de komijnzaadjes, de komijnpoeder, de beide paprikapoeders 2 minuten mee
- bak de wortel, de pastinaak en de paprika 2 minuten mee
- bak de bloem 2 minuten mee
- giet een kopje water erbij
- bak de blokjes vlees in een koekenpan rondom aan, telkens een kleine hoeveelheid
- doe de blokjes in de gietijzeren pan
- roer de kruidenbouillon en de peper door het mengsel
- giet de wijn erbij; het mengsel moet net niet onder staan
- laat het vlees op een lage warmtebron ongeveer 3 uur stoven
- als het vlees zacht is, doe je de tomatenblokjes erbij en laat de goulash nog een paar minuten koken.
Serveertip: lekker met romige aardappelpuree, sla en zuur (zilveruitjes e.d.)
Invriezen: bakje 300 gram per 2 personen.