Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kg konijnenbouten (4 à 6 stuks)
- 250 gr rode uien
- 3 tenen knoflook
- 300 ml natuurazijn
- 100 ml water
- 100 ml rode wijn
- peper, zout, 3 laurierbladen, 3 kruidnagels
- 15 gr bruine basterdsuiker
- 150 gr appelstroop
- 100 gr gedroogde pruimen zonder pit.
Bereiding:
- De konijnenbouten samen met de gesnipperde uien en knoflook, de azijn, het water, de rode wijn en de kruiden één nacht op kamertemperatuur laten marineren.
- Konijnenbouten uit de marinade halen en droog deppen met keukenpapier.
- Boter laten kleuren en de bouten rondom bruin bakken.
- De marinade over de gebruinde bouten doen en het geheel aan de kook brengen.
- Als alles kookt, de bruine suiker en stroop toevoegen.
- Na een goed uur koken de gedroogde pruimen toevoegen en alles nog een half uur laten koken Eventueel flesje bruin bier of bokbier toevoegen.
Saus op smaak brengen met peper en zout. Eventueel binden met bloem of maïzena.