– laatste bewerking op deze pagina:
15 juli 2025
Ik weet het al heel lang: koken is van een totaal andere orde dan een maaltijd bereiden.
Pia kon koken, ik kan eten klaar maken.
Mijn beide zonen kunnen voortreffelijk koken. Dat vind ik super.
Om mijn 68ste verjaardag ‘luister bij te zetten’ vroeg ik ze om tijdens het Cleij-familieweekend van september 2019 (Mierlo) voor iedereen een meergangendiner op tafel te toveren. Een doorslaand succes.
Hieronder enkele van mijn favoriete recepten. Bij enkele heb ik wat achtergronden van het recept geschreven.
Smakelijk eten!
Bloemkoolandijviestamppotje
Erwtensoep
Hongaarse goulash à la Eva
IJslandse lamssoep
Konijn (op Maastrichtse wijze)
Kruidkoek van An
Kwarkbrood van Tante Isa
Tomatenkaasboterhammen
Tomatenkaasfondue
Zoervleis (Maastrichts voor ‘zuurvlees’).