– laatste bewerking op deze pagina:
29 maart 2025

- Haan in stukken snijden/knippen
- Stukken in boter aanbraden in de grote koekenpan.
- Goed kleuren aan alle kanten.

- In een grote pan gesneden:
– 3 uien
– 4 wortels
– 4 tenen knoflook
– 4 stelen bleekselderij.
Bakken in olie. - Als alles aangebakken is, voeg je 2 blikjes tomatenpuree toe en bak je dat kort mee.

- Gebraden haan uit koekenpan halen.
- Halve champignons even in haanbraadvocht bakken.
- Dan in grote pan toevoegen:
– champignons in braadvocht
– 2 blikken gepelde of blokjes tomaten
– 1 bouillonblok / eetlepel bouillon
– 2 laurierbladeren
– 3 korrels jeneverbes
– 3 korrels piment of snufje hete peper
– 3 kruidnagels
– 500ml water (eerst in koekenpan). - Dan voeg je de gebraden haan toe en laat alles ongeveer 3 x 1 uur stoven.
Haan hoeft niet helemaal onder het vocht te staan.
Het vlees af en toe draaien en een deksel gebruiken.
Giet er af en toe saus overheen.
- Haan uit de pan halen en al het vlees van het karkas halen. Grotere stukken uit elkaar trekken.
- Bij het strippen van de haan haal je ook laurier en de korrels eruit.
- Al het vlees terug in de pan en serveren/invriezen, als je blij bent met de dikte.
Smakelijk eten!
Invriezen in bakjes van 500ml (200gr vlees, 250gr groenten, 50gr saus). Eén bakje is prima voor 2 personen.