Stoofhaan

 

– laatste bewerking op deze pagina:
29 maart 2025

Stoofhaan – The making off…

  • Haan in stukken snijden/knippen
  • Stukken in boter aanbraden in de grote koekenpan.
  • Goed kleuren aan alle kanten.
  • In een grote pan gesneden:
    – 3 uien
    – 4 wortels
    – 4 tenen knoflook
    – 4 stelen bleekselderij.
    Bakken in olie.
  • Als alles aangebakken is, voeg je 2 blikjes tomatenpuree toe en bak je dat kort mee.
  • Gebraden haan uit koekenpan halen.
  • Halve champignons even in haanbraadvocht bakken.
  • Dan in grote pan toevoegen:
    – champignons in braadvocht
    – 2 blikken gepelde of blokjes tomaten
    – 1 bouillonblok / eetlepel bouillon
    – 2 laurierbladeren
    – 3 korrels jeneverbes
    – 3 korrels piment of snufje hete peper
    – 3 kruidnagels
    – 500ml water (eerst in koekenpan).
  • Dan voeg je de gebraden haan toe en laat alles ongeveer 3 x 1 uur stoven.
    Haan hoeft niet helemaal onder het vocht te staan.
    Het vlees af en toe draaien en een deksel gebruiken.
    Giet er af en toe saus overheen.
  • Haan uit de pan halen en al het vlees van het karkas halen. Grotere stukken uit elkaar trekken.
  • Bij het strippen van de haan haal je ook laurier en de korrels eruit.
  • Al het vlees terug in de pan en serveren/invriezen, als je blij bent met de dikte.

Smakelijk eten!

Invriezen in bakjes van 500ml (200gr vlees, 250gr groenten, 50gr saus). Eén bakje is prima voor 2 personen.