Tomatenkaasfondue

In grote (6 liter) pan:

  • 6 kleine blikken gepelde tomaten;
  • 2 grote uien in stukken;
  • 4 teentjes knoflook;
  • 2 wortels in stukken;
  • hele prei in stukken;
  • hele paprika in stukken;
  • liter witte wijn;
  • twee eetlepels currypoeder;
  • 4 eetlepels kruidenbouillonpoeder;
  • 5 kleine blikjes tomatenpuree;
  • grote knijp currysaus;
  • grote scheut ketjap;
  • peper;
  • oregano;
  • majoraan.

Met staafmixer alles tot een egale massa maken.

Mengsel al roerend aan de kook brengen.

2 blokken oude kaas van ongeveer 450 gr elk raspen.

Kaas langzaam bij heet mengsel roeren.

Culinaire room of slagroom (0,2 l.) bijroeren.

Aanvullen (wijn, water) tot 6 liter.

Binden met maïzena of bindmiddel.

Oven voorverwarmen 220ºC.

Ciabatta, pain de Bologna, stokbroden: 8 minuten in oven.

Broden in brokjes snijden.

Tomatenkaasfondue per persoon in klein bakje scheppen en brood met vork erdoor halen.

Variant/aanvullend op brood:  champignons en/of stukjes aardappel om te dippen.

Per persoon: 150 ml (plastic pollepel); rest invriezen.