In grote (6 liter) pan:
- 6 kleine blikken gepelde tomaten;
- 2 grote uien in stukken;
- 4 teentjes knoflook;
- 2 wortels in stukken;
- hele prei in stukken;
- hele paprika in stukken;
- liter witte wijn;
- twee eetlepels currypoeder;
- 4 eetlepels kruidenbouillonpoeder;
- 5 kleine blikjes tomatenpuree;
- grote knijp currysaus;
- grote scheut ketjap;
- peper;
- oregano;
- majoraan.
Met staafmixer alles tot een egale massa maken.
Mengsel al roerend aan de kook brengen.
2 blokken oude kaas van ongeveer 450 gr elk raspen.
Kaas langzaam bij heet mengsel roeren.
Culinaire room of slagroom (0,2 l.) bijroeren.
Aanvullen (wijn, water) tot 6 liter.
Binden met maïzena of bindmiddel.
Oven voorverwarmen 220ºC.
Ciabatta, pain de Bologna, stokbroden: 8 minuten in oven.
Broden in brokjes snijden.
Tomatenkaasfondue per persoon in klein bakje scheppen en brood met vork erdoor halen.
Variant/aanvullend op brood: champignons en/of stukjes aardappel om te dippen.
Per persoon: 150 ml (plastic pollepel); rest invriezen.