Zoervleis (Zuurvlees)

Ingrediënten:

  • 800 gr paardenvlees (poulet)
  • 400 ml water
  • 400 ml natuurazijn
  • peper, zout, 4 laurierbladen, 4 kruidnagels
  • 500 gr rode uien
  • 5 eetlepels appelstroop
  • 150 gr bruine basterdsuiker
  • 125 gr ontbijtkoek in brokken
  • peper, zout.

Bereiding:

  • Marineer de poulet een etmaal op kamertemperatuur in het mengsel van water, azijn en de kruiden. Laat het vlees goed uitlekken; bewaar de marinade.
  • Braad het vlees in boter goed aan en blus het af met de marinade.
  • Braad de grof gesneden uien apart in boter en voeg ze bij het vlees.
  • Voeg de appelstroop en de bruine basterdsuiker toe en breng alles aan de kook.
  • Laat het geheel in ongeveer 2 uur gaar sudderen.
  • Roer van tijd tot tijd het schuim door het mengsel.
  • Proef of het vlees geheel gaar is; verleng eventueel de kooktijd.
  • Roer de brokjes ontbijtkoek erbij om het geheel te binden.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Per persoon 175 gram. Rest invriezen in bakjes.