Ingrediënten:
- 800 gr paardenvlees (poulet)
- 400 ml water
- 400 ml natuurazijn
- peper, zout, 4 laurierbladen, 4 kruidnagels
- 500 gr rode uien
- 5 eetlepels appelstroop
- 150 gr bruine basterdsuiker
- 125 gr ontbijtkoek in brokken
- peper, zout.
Bereiding:
- Marineer de poulet een etmaal op kamertemperatuur in het mengsel van water, azijn en de kruiden. Laat het vlees goed uitlekken; bewaar de marinade.
- Braad het vlees in boter goed aan en blus het af met de marinade.
- Braad de grof gesneden uien apart in boter en voeg ze bij het vlees.
- Voeg de appelstroop en de bruine basterdsuiker toe en breng alles aan de kook.
- Laat het geheel in ongeveer 2 uur gaar sudderen.
- Roer van tijd tot tijd het schuim door het mengsel.
- Proef of het vlees geheel gaar is; verleng eventueel de kooktijd.
- Roer de brokjes ontbijtkoek erbij om het geheel te binden.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Per persoon 175 gram. Rest invriezen in bakjes.